Onze bijenvolken

Onze bijenvolken worden met grote zorg geteeld in drachtrijke gebieden. Het bijenras waarmee wij werken is Carnica (Apis mellifera Carnica).

Uit ervaring is gebleken dat het ras Carnica uitermate geschikt is voor bestuiving onder glas. Tevens is de Carnica een uitermate zachtaardige bij. De volken gaan sterk de winter in, zodat ze in het hele vroege voorjaar meteen inzetbaar zijn voor gesloten teelten. In het voorjaar groeien de volken snel uit naar een volwaardig bestuivingsvolk voor de open teelt.

Wij zetten ruime bijenvolken op, om de klanten te voorzien van vitale bestuivingsvolken. Vitale volken die over zijn, gaan in de verkoop. Ook kweken we op afspraak bijenvolken voor collega imkers, die het gehele jaar uitgeleverd kunnen worden.

Ook kunnen we, indien gewenst, op aanvraag vitale bijenvolken opzetten. Deze volken worden gekweekt en verzorgd naar wens (met eventueel eigen (uitgangs)materiaal) en op verzoek geleverd in overleg.

Onze bijenvolken worden gehuisvest op eigen bijenwas. Deze bijenwas winnen we terug uit onze eigen imkerij. Dit om zeker te zijn van goede kwaliteit bijenwas.