Onze diensten

Wij zijn uw professionele partner voor optimale bestuiving van uw gewas. Hierbij gaat al onze aandacht naar u en uw product, zodat u optimaal rendement kunt behalen. Met ruim 75 jaar ervaring over 3 generaties, zit de passie voor bijen & honing diepgeworteld bij ons!

Onze kennis

Regio Zuid-Nederland en aangrenzende regio’s kennen een flink aantal (zacht)fruit en groentetelers. De behoefte naar het professioneel bestuiven van gewassen is daarmee groter geworden. Imkerij Cox beschikt over 3 generaties aan kennis als het gaat om gewassen bestuiven en het verzorgen van bijenvolken. Bijenvolken worden ingezet voor gesloten teelten (onder glas). Denk hierbij aan producten zoals aardbeien, bramen, frambozen, courgette, paprika´s, aubergines, kersen, orchideeën en zaadteelt. Maar ook teelten in de buitenlucht, bijvoorbeeld gewassen zoals peren, pruimen, appels, kersen, blauwe bessen, frambozen, courgettes, en besdragende heesters.

Bent u een agrariër die bijenvolken nodig heeft voor het bestuiven van cultuurgewassen? Neem dan gerust contact met ons op!

Bestuiving

Bestuiving is maatwerk en een vak apart. Er kan niet zomaar bepaald worden hoeveel bijenvolken er nodig zijn voor de bestuiving. Dit hangt onder meer af van het cultuurgewas, de bloeiperiode, het jaargetij, en de oppervlakte. Elk cultuurgewas heeft zijn eigen richtlijnen om te bepalen hoeveel bijenvolken er nodig zijn voor een optimale bestuiving.

Wij leveren met een licentie van bestuivingimker op zak voor elk doel, vakkundigheid en bestuiving op maat. Ons werkgebied bestaat uit Nederland, Duitsland en België.

Advies op maat

Advies op maat is voor ons een belangrijk kenmerk voor een gezonde relatie met de klant. Hierbij wordt er gewerkt met veel expertise en indien gewenst met een teeltbegeleider bekeken, wat gewenst is op het gebied van bestuiving met bijen. Door de jarenlange kennis in zowel diverse open als gesloten teelten waarbij bestuiving noodzakelijk is, stellen wij een advies op met een eventueel bijbehorende offerte. Naast advisering op maat voor bestuiving, kunnen wij ook adviezen uitgeven op bijkomende zaken zoals verrijking van de bio-diversiteit en inzet van andere bestuivers.

Volken teelt

Al diverse jaren worden er voor collega imkers bijenvolken opgekweekt die jaarrond geleverd kunnen worden. In overleg met de klant wordt er bekeken wat gewenst is en in welke periode van het jaar. Deze volken worden gekweekt en verzorgd naar wens (met eventueel eigen (uitgangs)materiaal) en op verzoek ook geleverd in overleg.

Ook met de volken teelt werken wij uitsluitend met het ras Carnica. 

Honing producten

Honing is het resultaat van een gezond bijenvolk. Voor ons als mens een prachtig cadeau van deze fascinerende insecten. Onze honing is 100% puur natuur en uit eigen imkerij. Het enige wat wij toevoegen is liefde en passie aan onze producten en dit proef je!