Imkerij Cox groeide naar 800 honingbijvolken

Imkerij Cox is officieel opgericht in januari 2015, door Robert en Lisette Cox, maar daar gaat een flinke geschiedenis aan vooraf. Wij nemen u graag mee in ons verhaal!

Imkerij Cox

Als écht familiebedrijf bouwt Imkerij Cox al 3 generaties aan het door ontwikkelen van Imkerij Cox. Waar 50 jaar geleden Robert Cox passie voor bijen met de paplepel ingegoten kreeg door vader Hub Cox, staat inmiddels de 3e generatie, Stef en Joep, klaar om bij te springen in het bedrijf. Robert en zonen richten zich op het houden en verzorgen van de bijen en de productie van bijenproducten is in handen van Lisette Cox.

Het thuishonk van de imkerij is Castenray, maar de bijenvolken zijn te vinden op vaste standplaatsen van Gennep tot Neer. Met de ervaring die Robert op deed bij de imkerij van zijn vader Hub, het veredelingsbedrijf waar hij jaren werkzaam was en de vele cursussen waar hij aan deelnam, is Imkerij Cox uitgegroeid tot een professionele imkerij boordevol kennis en passie voor bijen. Waar de focus binnen de imkerij voornamelijk ligt op de bestuiving van zacht- en hardfruit, zaadteelt en groentes, wordt de vraag naar verkoop van bijenvolken en bijenproducten steeds groter.

De expertise van Imkerij Cox zit hem in het ontzorgen van klanten door het plaatsen van bijenvolken ter bevordering van de bestuiving van gewassen. Wij werken met korte lijnen, reageren flexibel op vragen vanuit de sector en leveren hoge services.

De geschiedenis van de imkerij gaat ver terug in de tijd, wij delen ons verhaal graag:

Magazine - Imkerij Cox